2024 április 23

RSS Facebook

2013. április 03. szerda, 10:00

Közvetlenül Közép-Angliába a Jet2.com járatán

Értékelés:
(0 értékelés)


Novembertől új járatot indít a Jet2.com diszkont légitársaság Budapestről Közép-Anglia szívébe, East Midlands repülőterére. A légitársaság gépei heti két alkalommal, hétfőn és pénteken teszik meg az utat Budapest és a közép-angliai régió legnagyobb repülőtere között, ahonnan egyszerre három nagyváros is elérhető: Nottingham, Derby és Leichester. Az új járattal Budapestről egy hosszú ideje hiányzó, de fontos célállomás lesz újra elérhető.








Elsősorban a szabadidős utazók és a külföldön dolgozók számára jó hír, hogy idén ősztől elérhetővé válik Budapestről Közép-Anglia. A Jet2.com diszkont légitársaság november 8-tól indít heti két gépet a magyar főváros és East Midlands repülőtere között. A járatok egy hosszú hétvégi kiránduláshoz igazítva péntek délután 18:40-kor szállnak fel Budapestről és 21:35-kor érkeznek East Mindlandsre. Visszafelé hétfőn 15:00-kor indul a járat és 17:55-kor érkezik meg Budapestre. A Jet2.com a tervek szerint egy 148 üléses Boeing 737-300-as típusú repülőgéppel teljesíti a járatokat.

Steve Heapy, a Jet2.com and Jet2holidays vezérigazgatója a járat indításával kapcsolatban elmondta: „Izgatottan várjuk az új járat elindítását, hiszen a Jet2.com lesz az egyetlen légitársaság, amely közvetlen összeköttetést kínál az utasok körében igen népszerű Budapest és a közép-angliai térség között.” Hozzátette: „az új útvonalat kifejezetten utasaink igényeinek eleget téve indítjuk, így biztosak vagyunk abban, hogy a téli időszak ellenére is rövid idő alatt nagy sikert arat.”

„Nagy örömmel fogadtuk a Jet2.com döntését, hogy Közép-Anglia egyik gyorsan növekvő repülőteréről Budapestre indít járatokat” – jelentette ki Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója. Hozzátette: „az új járat nem csupán a térség gazdaságára lehet pozitív hatással, hanem Budapest számára is egy sokkal szorosabb összeköttetést jelent Közép-Anglia régióval.”

Kelet-Közép Anglia egyike a szigetország kilenc régiójának. East Midlands arculata egyaránt vidékies és városias: a festői tájakon történelmi falvak és városok, kastélyok és főúri otthonok, illetve az ipari forradalom hagyatékaként a gyártelepek váltják egymást. East Midlands repülőtere a régió nyugati részén, Anglia szívében helyezkedik el. Érdekessége, hogy egyszerre három környező nagyvároshoz is köthető: a tőle délre eső Leichester város megyéjében fekszik, postai címét és telefonszámát viszont az északnyugatra lévő Derby város adja, miközben a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség, az IATA Nottinghamhez sorolja. A három város közül Nottingham a legismertebb, amit elsősorban Robin Hood legendájának köszönhet. A történet szerint a város közelében fekvő sherwoodi erdőben élt bajtársaival Robin Hood, akinek fő ellensége a nottinghami bíró volt.

A leeds-i székhelyű Jet2.com diszkont légitársaság 2004-ben indította első járatát a magyar főváros és Manchester között, eredetileg hetente három járattal. 2010 nyarán már heti ötre emelkedett a járatok száma, majd Edinburgh városával bővült a budapesti hálózat, egy ideig pedig leeds-i járatot is indítottak Budapesről. A Jet2.com flottáját 35 db Boeing 737-es és 11 db Boeing 757-es alkotja.

Budapest Airport