2024 április 19

RSS Facebook

2012. február 14. kedd, 17:23

Talpon maradhatnak a Malév leányvállalatai

Értékelés:
(0 értékelés)


A tulajdonostól függ, mi lesz a Malév leányvállalataival, amelyek közül a karbantartó Aeroplex megrendeléseinek csupán 17 százaléka származott az anyacégtől, így nyárig a hangárok teljes telítettséggel dolgoznának. 








Nemcsók Imre, a karbantartó cég ügyvezetője elmondta, hogy a bevételkiesést megérzi a társaság, de alapvetően más légitársaságoknak végeznek felújításokat. A karbantartó cég életképességét az is igazolja, hogy 2011-ben mindegy 400 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel számol a vezetés. Az Aeroplexnél eddig 230 embernél rendeltek el állásidőt. Erre a Malév számára végzett speciális tevékenységek leállása miatt volt szükség. 
A Malév Air Tours jelentős átalakításon ment keresztül az elmúlt években, így a turisztikai ágazat globális nehézségei ellenére is nyereségesen zárta az elmúlt éveket, 2,5 milliárdos forgalom mellett. "Új üzleti tervet készítünk, mert a legrosszabb forgatókönyv szerint a forgalmunk akár 50 százalékát elveszíthetjük. A talpon maradásunk azonban kódolva van, így a tulajdonos döntésén múlik, hogy mi lesz az utazási irodával" – fogalmazott Takács Péter. A Malév Air Tours ügyvezetője szerint főleg a ki- és beutaztató, városlátogató csomagjaik estek ki, ezeket pótolják az új megállapodások más légitársaságokkal.

 Világgazdaság 

Fotó: Gábor Krisztián