2024 április 20

RSS Facebook

2012. február 10. péntek, 10:55

Pénteken távozik két Malév Q400-as Ferihegyről Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)


Az Airportal.hu információja szerint hamarosan visszaadásra kerülhetnek a lízingcégnek a Malév De Havilland Canada DHC-8-402Q (Dash 8 ) típusú repülőgépei is. A Malév 4 darab Q400-ast üzemeltetett, a HA-LQA/B/C és a Malév 65 éves évfordulós - retró - festését viselő, HA-LQD (képünkön) lajstromjelű gépeket.







A HA-LQA és LQD lajstromjelű repülőgépek hamarosan távozhatnak Ferihegyről. Úgy tudjuk, hogy a gépek felkészítése már megkezdődött, azaz napokon belül várható a távozásuk.

10:47 Update : Az LQA a repülési terv szerint MAH5700-as járatszámmal 10:05-kor indult volna. A személyzet megérkezett, a légijárművet hamarosan megtankolják, majd útjára indítják. Az LQD tervezett indulása 13:00, járata MAH5712 lesz. Az LQA esetében már bizonyos hogy késve indul, ez könnyen igaz lehet a másik gépre is.

A HA-LOB érkezett annak idején elsőnek a seattle-i Boeing gyárból, mint a Malév első átvett Boeing 737NG repülőgépe. A "LóBéla" - ahogy Maléves körökben nevezik a gépet - feltehetően a szükséges szerelési munkák elvégzését követően távozik Ferihegyről, azonban egyelőre nincs információnk ennek időpontját illetően.
A média tévesen állította, hogy vasárnap a HA-LOP lajstromjelű Boeing távozott utolsóként Ferihegyről, a 4 db Q400-ason kívül Budapesten van még a HA-LOB lajstromjelű Boeing 737-7Q8-as, amely jelenleg az Aeroplex ACE hangáraiban van ápolás alatt. 
A HA-LQB lajstromjelű repülőgép jelenleg Innsbruckban van karbantartáson, feltehetően direktben onnan kerül visszaadásra a lízingcégnek. A HA-LQC sorsa egyelőre tisztázatlan.

Update: A HA-LQA és a retró festésű HA-LQD 2012. február 10-én, pénteken távoznak a Norvégiában található Torp repülőterére a tervek szerint. Az LQA tervezett kirepülése 9 óra, míg az LQD 13 óra utánra várható. Természetesen ezek az időpontok még változhatnak.

Forrás: Airportal.hu

Fotó: Aeromagazin Archív

A kategória további elemei: A Malév emlékére »