2024 május 01

RSS Facebook

2020. december 14. hétfő, 12:31

Az egri RUAG Aerostructures megszerezte a Magyar Légügyi Hatóság által kiadott gyártószervezeti tanúsítást Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Az egri RUAG Aerostructures megszerezte a Magyar Légügyi Hatóság által kiadott gyártószervezeti tanúsítást, ami a repülőgép-alkatrész gyártás legmagasabb minősítése

A RUAG Aerostructures magyarországi gyáregységét a Magyar Légyügyi Hatóság által képviselt Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) független gyártó szervezetként hagyta jóvá december elején. Az EASA 21G tanúsítvány lehetővé teszi a vállalat számára, hogy közvetlenül az ügyfeleknek szállítson szerelvényeket és szerkezeti alkatrészeket.



A több mint 200 alkalmazottat foglalkoztató egri telephely 2017 óta szerves részét képezi a svájci illetőségű RUAG Aerostructures divíziójának. Az EASA 21G szerinti tanúsítással a gyáregyság fontos mérföldkőhöz érkezett. Ez a minősítés azonnali hatállyal feljogosítja a RUAG Aerostructures Hungary-t arra, hogy összetett alkatrészeket állítson elő, és közvetlenül építse be azokat a repülőgépekbe, vagy szállítsa az ügyfeleinek.Eddig az Egerben készült repülőgép-alkatrészeket az németországi Oberpfaffenhofen telephelyen keresztül juttatták el az ügyfelekhez. Egerben jelenleg futóműakna borításokat, padlóstruktúrákat, nyomástartó falakat és üléssíneket gyártanak az Airbus utasszállító repülőgépei számára.

"A magyarországi telephelyünk EASA 21G tanúsítása még jobban megerősíti hosszú távú együttműködésünket az Airbus-szal, emellett biztosítja azt, hogy direkt beszállítói is legyünk új partnereknek. Az egri telephely fontos pillér a RUAG egészének versenyképessége szempontjából" - mondta Attila. Krasznai, a RUAG Aerostructures Hungary vezérigazgatója.

Legmagasabb szintű tanúsítás a repüléstechnikai gyártásban

A magyarországi telephely a második vállalat az egész országban, amely megkapta ezt a tanúsítványt. Az EASA 21G gyártószervezeti tanúsítás szerinti jóváhagyás a legmagasabb minősítés, amelyet a repüléstechnikai termékek gyártásával foglalkozó szervezet megkaphat. Az EASA az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA), a polgári repülés biztonságáért felel. Feladata a tanúsítás, a szabályozás és a szabványosítás.

Folyamatos fejlődés

Részletes terv alapján került sor az egri telephely folyamatos fejlesztésére -  meghosszabbított munkapadkénti gyártástól, és most, a jól megvalósított terv eredményeként a tanúsításig. A vállalat már 2019-ben megkapta a a légiközlekedési vállalatokra vonatkozó EN 9100 tanúsítványt a TÜV Nord-tól, amely az EASA 21G jóváhagyásának előfeltétele.