2024 május 01

RSS Facebook

2019. február 18. hétfő, 07:02

Újabb Pilatus PC–24-es jetet adtak át Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Átvette az amerikai PlaneSence társaság flottája második svájci Pilatus PC–24-es sugárhajtású üzleti repülőgépét a gyártótól. A megosztott tulajdonosi hálózati formában működő cég (fractional aircraft ownership) volt az első a világon, amely forgalomba állíthatta a nagy múltú svájci Pilatus gyár új fejlesztésű, két hajtóműves gázturbinás üzleti gépét egy évvel ezelőtt. Ez a modell a stansiak által tervezett és gyártott első sugárhajtású repülőgép típus, ugyanis a Pilatus a turbólégcsavaros gépek piacán számít a világon vezető gyártónak és forgalmazónak.

Az új, N125AF lajstromjelű gépet követően még további négy PC–24-es érkezik majd a PlaneSence flottájába. Az első, tavaly március óta repülő példány már több, mint 250 repülőtéren járt hat országot érintve. A PlaneSence nagyon elégedett az első kereskedelmi forgalomba állított PC–24-es közel egy éves működésével, ugyanis annak ellenére, hogy egy teljesen új típust vezettek be az üzleti gépek piacán csak minimális műszaki problémák adódtak az elmúlt tizenkét hónapos üzemelés során. Az előforduló minimális számú meghibásodásokat – amelyek kizárhatatlanok egy teljesen új modell piaci bevezetése során – nagyon gyorsan és szakszerűen kijavította és megoldotta a svájci gyárt. 

Jelenleg tizenkét pilóta repüli a PlaneSence-nél a típust és tizenegy műszaki szerezte meg a karbantartások elvégzéséhez szükséges típusjogosítást. Az új gép várhatóan február végén áll forgalomba. A fuvarozó cég tapasztalatai azt mutatják, hogy ügyfeleik nagyon elégedettek az új PC–24-es kényelmével és azzal a gyorsaságával, amelyet sugárhajtású gépként nyújt a bérlői számára. A harmadik megrendelt Pilatus jet várhatóan márciusban érkezik a céghez, két újabb pedig még idén ősszel. Az utolsó megrendelt példányt jövő év elején veheti át az amerikai operátor.

Fotó: Pilatus Aircraft